• Skickas inom 1-3 dagar
  • Fri frakt över 500:-

GLASÖGONMÄSTER FÖRVÄRVAR OKULARIUM 

När Okulariums Sören Ahlbäck nu går i pension, förvärvas företaget av Glasögonmäster. Sammanslagningen sker i samband med en omfattande butiksrenovering hos Mäster, som bjuder till nyinvigning i februari 2022. 

– Det känns ärofyllt att få förvalta vad Sören har byggt upp, säger Fredrik Andersson, ägare av Glasögonmäster. 

Glasögonmäster och Okularium är inte bara två av Borås äldsta optiker, de är också två högt uppskattade inslag i såväl stadskärnan som i många boråsares liv. Det är nu officiellt att Glasögonmäster förvärvar Okularium och faktum är att de två optikerna inte har helt olika synsätt. 

– Vi har varit branschkollegor i många, många år och har en liknande relation till våra kunder; vi vill ge dem bästa möjliga förutsättningar för sin syn och sina ögon. Det känns ärofyllt att nu få förvalta vad Sören har byggt upp, säger Fredrik Andersson, ägare av Glasögonmäster. 

Sammanslagningen sker i februari 2022  

Sören Ahlbäck går i pension och Fredrik Andersson tar vid. Sammanslagningen inleds under januari 2022, då Glasögonmäster låter totalrenovera sin butik på Allégatan 20 och tillfälligt huserar i Okulariums lokaler på Allégatan 30. 

– Det känns fint att slippa låsa dörren och lämna. Istället lämnar jag över till en likasinnad, som lägger lika stort värde som mig i väl omhändertagna kunder. Jag önskar Fredrik och gänget all lycka i framtiden, säger Sören Ahlbäck, ägare av Okularium. 

Glasögonmästers nya optikbutik väntas bli en av Sveriges modernaste. Fredrik Andersson berättar mer.  

– Vi är stolta över att få presentera en helt ny butiksupplevelse inom kort. Satsningen känns rätt i tiden och det är dessutom roligt att få bidra med positiv förändring till vår stadskärna, säger Fredrik. 

Vid frågor: 

Fredrik Andersson, Glasögonmäster, 0703-238389 

Sören Ahlbäck, Okularium, 0708-256267