• Skickas inom 1-3 dagar
  • Fri frakt över 500:-

Olika typer av glas

Glasögon är form, funktion och komfort i ett. Förutom att de ska erbjuda en synkomfort utöver det vanliga kan de förstärka din identitet och utstrålning. Vilka glas och vilken båge du bör välja beror på din syn, din ansiktsform och på vilka egenskaper som du värdesätter mest. Svårt att välja? Vi hjälper dig!

ENKELSLIPADE

Enkelslipade eller enstyrkeglas har en och samma styrka över hela glaset och korrigerar de flesta typer av synfel. De kan även användas vid åldersynthet (presbyopi), som normalt kommer i 40-årsåldern men korrigerar då enbart för begränsat skärpedjup, i form av läsglas. Enstyrkeglas finns i olika kvaliteter, med olika optiska egenskaper som exempelvis: extra tunna, asfäriska och med olika ytbehandlingar.

DUBBELSLIPADE

Dubbelslipade eller bifokala glas är ett avståndsglas med en infälld ruta i och styrka för närseende. Trifokala glas är ett avståndsglas med två infällda rutor: en för mellanavståndsseende och en för närseende. De används då progressiva glas inte är lämpade.

PROGRESSIVA

Progressiva glas passar dig som behöver se lika bra på långt och nära håll utan att behöva byta glasögon. Avståndsseendet placeras överst i glaset, närseendet i den nedre delen av glaset, medan området däremellan fungerar för mellanavstånd. Glasen slipas på ett speciellt sätt som gör att övergången mellan de olika synområdena blir mjuk och behaglig.

Vi använder marknadens modernaste och mest tekniskt utvecklade progressiva glas. Vi tillpassar dem helt individuellt och med hjälp av vår långa erfarenhet och moderna mätinstrument ser vi till att du får det mest optimala seendet.

ARBETSANPASSADE GLASÖGON

Ett par arbetsanpassade glasögon är ofta lösningen för både arbetskvalitet och ökad trivsel. Dessa när- och rumsprogressiva glas är gjorda för ett optimerat seende i arbetsmiljön och verkar från 40 cm upp till 2-4 meter. De används då vanliga glasögon ej fungerar optimalt och t.ex. ger en felaktig arbetsställning. Bäraren får ett betydligt bredare närseende än genom progressiva glas. För den som riskerar att skada sina ögon i sitt arbete finns även skyddsglasögon.

YTBEHANDLINGAR

Behandlingar på glas är en investering som lönar sig i längden. De kan öka slitstyrkan, öka ljusgenomsläpp, synkomforten, kontrastseendet och även göra glasen mer lättskötta.

Hårdytebehandling gör glasen mer motståndskraftiga mot repor och ökar glasens livslängd. Rekommenderas för alla plastglas och ingår alltid vid antireflexbehandling.

Antireflexbehandlingar minimerar reflexer och blänk i glasen. De ger bättre kontrastseende, klarare färger och bättre mörkerseende. En del av dessa behandlingar ger smuts- och vattenavvisande egenskaper, vilket även gör glasen mer lättskötta.

UV-skydd är viktigt, då det skyddar ögonen från solens skadliga ultravioletta strålar.

Polariserande filter (solglas) dämpar reflekterande blänk och minimerar bländning vid exempelvis: bilkörning, skidåkning och på stranden.

Bluecontroll är en ytbehandling som reducerar det blå ljuset som digitala skärmar avger. I vår digitala värld kan lång exponering av det blåa ljuset leda till ansträngda ögon,ögontrötthet och även sömnlöshet. Förutom att skydda ögonen ökar behandlingen kontrasten och ger en mer avspänd synupplevelse.

Fotokromatisk behandling gör att glasen mörknar i solljus.

Färgade glas dämpar störande ljus för ögat i olika mörkhetsgrader. Nu har det även blivit en trend i att gradera glasen i olika färger. Så som blått, grönt, rosa ton. Kom in så visar vi dig våran härliga färgskala.

Spegelglas finns i olika nyanser.