Nattlinser

 

En sorts tvärtom-linser skulle man kunna kalla dem. Nattlinser är nämligen precis vad de heter: linser som man sätter i när man går och lägger sig för att sova, och tar ur igen när man går upp på morgonen. Nästa dag är synen lika bra som om man hade kontaktlinser eller glasögon.

Nattlinser hjälper mot närsynthet och effekten håller i minst 16 timmar efter att man tagit ur dem. Linserna fungerar genom att forma hornhinnan och kan därför även bromsa utvecklingen av myopi, eller närsynthet, senare i livet. Ju förr man börjar med nattlinser desto bättre.

Med nattlinser slipper man riskera att få in smuts, damm eller allergiframkallande partiklar i ögonen, och för idrottare finns det heller ingen risk att linsen flyger ur vid tuffare tag.

Boka tid hos oss om du är nyfiken på nattlinser. Endast specialister som är utbildade i orthokeratologi och ögats topografi kan göra undersökningen och skriva ut nattlinser. De kunskaperna har vi på Glasögonmäster.

Efter en första undersökning provas linserna ut, och när du börjar använda dem gör vi fyra efterkontroller med någon dags mellanrum för att se så att nattlinserna gör sitt jobb. Din syn kommer att förbättras redan efter första natten.