Barn har rätt att se bra

Många barn har problem med synen. Därför är det klokt att regelbundet undersöka ditt barns ögon. Som förälder ska du vara uppmärksam på symptom såsom huvudvärk, röda ögon som lätt tåras, om ditt barn vill sitta nära tv:n eller hålla boken nära ansiktet. Våra legitimerade optiker får undersöka ditt barns ögon från åtta års ålder och vi har stor kunskap om hur man bäst korrigerar barns och ungdomars syn och brytningsfel. Tänk också på att du genom landstinget kan få bidrag till köp av barnglasögon.

Välkommen in till oss så berättar vi mer.

Bidrag för barnglasögon

Genom landstinget kan du erhålla bidrag till köp av barnglasögon. Summan är olika beroende på synfel. I Västra Götaland är standardbeloppet i dagsläget 500 kr och för mer komplexa synfel är beloppet 800 kr. Välkommen in till oss på Glasögonmäster så berättar vi mer.

Hos oss får du alltid:

  • Fria reservdelar i två år
  • Försäkring på köpet
  • Kostnadsfria justeringar av bågar
  • Förmånliga priser

Självklart hjälper vi er även med val av bågar för att hitta det som passar bäst både vad gäller storlek och stil. Vi ger även rekommendationer om vilken typ av glas som är mest lämpligt för ditt barns ögon. Vad gäller kontaktlinser finns det inte någon åldersgräns, men en bra tumregel är att kontaktlinser kan vara aktuellt när barnet är så pass ansvarstagande att det klarar av skötseln själv.